Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi
PrinteazaO reteta de sardele marinate la gratar cu piure de fenicul si cartofi prajiti din: sardele, cartofi, ulei, fenicul, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper, lamaie, piper, frunze de fetica si frunze de fenicul.
pentru sardele:
- 12 sardele
- 400 g cartofi
- 1 1 ulei pentru prăjit
pentru piureul de fenicul:
- 1 fenicul
- 1 cartof
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru marinată:
- 1 lămâie
- 1 lingură piper boabe
- 1 rămurică de fenicul
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
pentru decor:
- 100 g frunze de fetică
- frunzuliţe de fenicul
Mod de preparare:
Curăţă sardelele, despică-le pe burtă, spală-le şi zvântă-le cu hârtie absorbantă. Prepară o soluţie din zeama de lămâie, boabele de piper, uleiul de măsline şi frunzuliţe de fenicul tocate. Toarnă compoziţia peste sardele şi lasă la marinat circa 20 de minute.
Prăjeşte uşor ceapa şi usturoiul tocate mărunt într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline, apoi adaugă feniculul şi un cartof tăiat cuburi. Toarnă apă cât să acopere legumele, potriveşte gustul de sare şi fierbe circa 25 de minute. Scurge apa, pasează legumele, adaugă restul de ulei şi condimentează cu piper proaspăt măcinat. Ţine piureul de fenicul la cald până când prepari sardelele şi cartofii.
Curăţă cartofii, taie-i rondele subţiri şi pune-i într-un castron cu apă rece. Scurge-i de apă şi usucă-i într-un şervet. încinge uleiul într-o cratiţă şi prăjeşte cartofii. Scoate-i pe hârtie absorbantă.
Aşază sardelele pe un grătar încins şi frige-le câte 2 minute pe fiecare parte, împarte piureul de fenicul pe farfurii, adaugă sardelele şi cartofii prăjiţi şi decorează cu frunzuliţe de fenicul tocate. Dacă doreşti, poţi servi alături o salată de fetică.
Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi
Poftă bună!
Incoming search terms:
- piure de fenicul