Sardele prajite cu cartofi
PrinteazaSardele prajite cu cartofi din: sardele, faina, ulei, lamai, cartofi, unt, sare, piper, patrunjel.
- 1 kg sardele
- 75 g făină
- 200 ml ulei
- 2 lămâi
- 2 kg cartofi
- 50 g unt
- 1 legătură de pătrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spală sardelele, curăţă-le, taie-le în două pe lung, condimentea-ză-le cu sare şi piper. Trece-le prin zeamă de lămâie, apoi prin făină. Rulează-le şi prinde fiecare rulou cu o scobitoare.
Prăjeşte-le în ulei, la foc potrivit.
Curăţă cartofii de coajă, spală-i şi taie-i în patru. Pune-i la fiert în apă cu sare, apoi scurge-i şi aşază-i pe un platou alături de sardele. Incălzeşte untul şi toarnă-l peste cartofi.
Toacă verdeaţa mărunt şi presar-o peste cartofi.
Serviti.
Pofta buna!