Sardele prajite cu usturoi

Printeaza

Sardele prajite cu usturoi din: usturoi, patrunjel, pesmet, sardele, ulei, sare, lamaie.

Ingrediente:

  • 6 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3 linguri de pesmet
  • 500 g sardele
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare de mare grunjoasă
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Usturoiul se cojeşte şi se taie cubuleţe.

Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt.

Usturoiul şi pătrunjelul se amestecă cu pesmetul.

Sardelele se curăţă cu grijă de oase şi de măruntaie. Se spală cu atenţie, se usucă şi se deschid pe burtă.

Apoi se aşează pe o tavă, se picură pe deasupra puţin ulei de măsline şi se sărează.

Sardelele se dau prin amestecul pe bază de us turoi, apoi se aşează înapoi în tavă.

Se mai picură puţin ulei de măsline pe deasupra. Se coc circa 15 minute în cuptorul preîncălzit la 175 °C.

La final se stoarce lămâia, iar zeama se picură peste sardele înainte de a le servi.

 

Sardele prajite cu usturoi

Sardele_prajite_cu_usturoi

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.