Sardele umplute la grătar

Printeaza

o reteta de sardele umplute la gratar din: sardele, usturoi, paine alba, pesmet, stafide, seminte de pin, ulei de masline extravirgin, vin alb, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Sardele umplute la grătar

  • 16 sardele
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 felie de pâine albă
  • 100 g pesmet
  • 1 lingură stafide
  • 1 lingură seminţe de pin
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 pahar vin alb
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă sardelele, despică-le pe burtă şi scoate-le şira spinării. Spală-le, pune-le într-un castron împreună cu vinul, acoperă vasul şi lasă-le 10 minute.

Intre timp, pune stafidele la înmuiat în apă şi încinge într-o tigaie uleiul împreună cu usturoiul zdrobit. Pune se­minţele de pin şi prăjeşte-le, apoi stafidele cu puţină apă (în care s-au înmuiat acestea).

Adaugă pâinea fărâmiţată şi o lingură de pesmet. Amestecă pentru a se întrepătrunde aromele, presară pă­trunjelul tocat mărunt şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Scurge sardelele şi umple-le cu această compozi­ţie, apoi rulează-le pe lungime.

Tăvăleşte-le prin pesmet şi frige-le pe grătarul încins pe toate părţile. Serveşte-le imediat, stropite cu puţin ulei şi presărate cu sare, după gust.

Sardele umplute la grătar

Sardele umplute la grătar

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.