Sardele umplute la grătar
Printeazao reteta de sardele umplute la gratar din: sardele, usturoi, paine alba, pesmet, stafide, seminte de pin, ulei de masline extravirgin, vin alb, patrunjel, sare si piper.
- 16 sardele
- 2 căţei de usturoi
- 1 felie de pâine albă
- 100 g pesmet
- 1 lingură stafide
- 1 lingură seminţe de pin
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 pahar vin alb
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă sardelele, despică-le pe burtă şi scoate-le şira spinării. Spală-le, pune-le într-un castron împreună cu vinul, acoperă vasul şi lasă-le 10 minute.
Intre timp, pune stafidele la înmuiat în apă şi încinge într-o tigaie uleiul împreună cu usturoiul zdrobit. Pune seminţele de pin şi prăjeşte-le, apoi stafidele cu puţină apă (în care s-au înmuiat acestea).
Adaugă pâinea fărâmiţată şi o lingură de pesmet. Amestecă pentru a se întrepătrunde aromele, presară pătrunjelul tocat mărunt şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Scurge sardelele şi umple-le cu această compoziţie, apoi rulează-le pe lungime.
Tăvăleşte-le prin pesmet şi frige-le pe grătarul încins pe toate părţile. Serveşte-le imediat, stropite cu puţin ulei şi presărate cu sare, după gust.
Sardele umplute la grătar
Poftă bună!