Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă
PrinteazaO reteta delicioasa de sardele umplute cu ricotta si verdeata din: sardele, ricotta, cascaval de oaie, pesmet, patrunjel, busuioc, cimbru, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
- 600 g sardele proaspete
- 250 g ricotta
- 30 g caşcaval de oaie
- 150 g pesmet
- 1 lingură pătrunjel
- 1 linguriţă busuioc
- 1 linguriţă cimbru
- 2 ouă
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă sardelele, îndepărtează-le capetele, măruntaiele şi coloana vertebrală, lăsând fileurile unite pe partea dorsală. Spală-le bine sub jet de apă şi usucă-le pe hârtie absorbantă. Amestecă ricotta cu caşcavalul ras, pătrunjelul, busuiocul şi cimbrul tocate. Pune sare şi piper, după gust.
Umple cu această compoziţie sardelele: ia câte două fileuri de sardele, întinde compoziţie pe unul dintre ele şi acoperă cu celălalt. Procedează la fel cu toate sardelele.
Trece sardelele prin ouăle bătute şi prin pesmet; prăjeşte-le pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei încins. Aşază-le pe hârtie absorbantă să se scurgă bine de ulei. Serveşte-le, după gust, cu felii de lămâie şi cu salată verde.
Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă
Pofta buna!