Sardele umplute
PrinteazaSardele umplute din: ardei, unt, sardele, sare, pesmet, ulei, unt.
- 2 ardei graşi roşii
- 125 g unt
- 1 kg sardele proaspete
- sare de mare
- 2 linguri de pesmet
- 4 linguri de ulei de măsline
- 40 g unt
Mod de preparare:
Ardeii se spală, se taie în jumătăţi, se curăţă, iar pulpa se taie fâşii subţiri. Intr-o tigaie cu 80 g unt topit se călesc ardeii, până se înmoaie.
Sardelele se curăţă, se dezosează şi se îndepărtează cu grijă măruntaiele. Apoi se spală atent şi se lasă la scurs.
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 °C. Sardelele se presară cu sare de mare, se umplu cu ardeii şi se presează bine.
Se aşează înghesuite într-o formă termorezistentă, apoi se presară pe deasupra restul ardeilor şi se picură uleiul.
Sardelele se acoperă cu pesmet şi cu fulgi de unt, apoi se coc circa 15-20 de minute.
Sardele umplute
Pofta buna!