Sardine in crustă de malai
PrinteazaO reteta delicioasa de sardine cu: smantana, iaurt, curry, malai, lapte dulce, porumb, ardei capia, masline, ulei, sare, piper, rozmarin.
- un kilogram sardine
- 300 g mălai
- un litru lapte dulce
- 4 porumbi
- 200 ml smântână
- 100 ml iaurt
- o linguriţă cu pudră de curry
- un ardei capia
- 100 g măsline feliate
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Sardinele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se introduc în laptele dulce pentru 30 de minute. Se scot, se şterg cu un şervet, se presară sare, piper şi pudră de curry.
Se trec prin mălaiul amestecat cu rozmarin tocat şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe şervete absorbante ca să elimine uleiul în exces, apoi se aşază pe un platou. Porumbii se curăţă, se fierb, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-un castron. Intr-o tigaie se încinge puţin ulei, se adaugă ardeiul capia curăţat de seminţe şi tocat mărunt.
Se căleşte pâna se înmoaie şi se lasă să se răcească. Smântâna se amestecă bine cu ardeiul călit, iaurtul, sare, piper, măsline şi rozmarin tocat.
Se pun sardinele pe platouri alături de porumbul fiert, se toarnă deasupra sosul şi se servesc imediat.
Sardine in crustă de malai
Pofta buna!