Sardine cu felii de portocală
PrinteazaO reteta de sardine cu felii de portocala din: sardine, ceapa verde, usturoi, ardei iute, rozmarin, portocala si frunze de salata.
- 6 sardine proaspete, în jur de 50-75 g fiecare
- 3 cepe verzi
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei roşu iute
- 1 mână mică de pătrunjel
- frunzele de la 1 rămurică de rozmarin
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 portocală mare, feliată fin
- 1 pungă cu mix de frunze de salată, pentru servit
Mod de preparare:
Se pregăteşte grătatul sau se preîncălzeşte grillul de la cuptor pe treapta mediu spre înalt. Se clătesc sardinele şi se usucă. Se taie grosier cepele, usturoiul, ardeiul iute şi ierburile.
Se mixează cu sare grunjoasă, într-un robot, până se mărunţesc bine. Se adaugă amestecând o lingură ulei de măsline şi puţin piper negru.
Se umple fiecare peşte cu amestecul de verdeaţă şi se înfăşoară o felie de portocală în jurul fiecăruia pentru a închide umplutura. Se leagă cu sfoară.Se freacă peştele cu ulei de măsline şi se asezonează.
Se ţine pe grătar sau sub grill 3-4 minute, pe fiecare parte până când pielea începe să devină crocantă şi rumenă. Se serveşte cu salată verde.
Sardine cu felii de portocală
Pofta buna!