Sardine cu legume şi lămaie
PrinteazaSardine cu legume şi lămaie din: sardine, rosii, dovlecei, cartofi, fasole, ardei capia, masline, ceapa verde, lamaie, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, legume de sezon.
- un kilogram de sardine
- 4 roşii
- doi dovlecei
- doi cartofi
- 450 g fasole verde
- doi ardei capia
- 50 g măsline feliate
- o legătură de ceapă verde
- o lămâie
- doi căţei de usturoi
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- ulei de măsline
- legume de sezon
Mod de preparare:
Fasolea şi cartofii se curăţă, se spală şi se fierb separat. Se lasă să se răcească, se taie în bucăţi mici şi se pun într-un castron. Se adaugă ceapa şi ardeii tocate mărunt, sare, piper, dovleceii feliaţi şi se amestecă.
Se pun la prăjit în ulei încins, se adaugă roşiile tăiate în bucăţi mai mari, jumătate de cană de apă, măslinele şi se prăjesc. Se adaugă verdeaţă tocată, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se ţin la cald până când sunt gata sardinele. Sardinele se curăţă, se eviscerează, li se îndepărtează capetele şi cozile.
Se spală cu apă rece, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se toarnă deasupra puţin ulei, se presară usturoiul feliat, sarea, piperul şi se aşază feliile de lămâie. Se toarnă o cană de apă, se introduce tava în cuptor şi se ţin timp de 30 de minute.
Se servesc fierbinti cu mujdei sau salată de legume de sezon.
Poftă bună!