Sardine cu legume
PrinteazaSardine cu legume din: sardine, telina, fenicul, ulei de masline, coriandru, vin alb, ceapa, ghimbir, ardei capia, ciuperci, lamaie, sare, piper, patrunjel.
- 16 sardine
- o ţelină mare
- un bulb de fenicul
- 100 ml ulei de măsline
- o lingură cu coriandru uscat
- 150 ml vin alb sec
- o ceapă
- o lingurită cu ghimbir ras
- doi ardei capia
- 300 g ciuperci
- două lămăi
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Feniculul, ceapa şi ţelina se spală, se taie fâşii sau bastonaşe subţiri. Se pune apă într-o oală, se pun legumele, sare şi piper, pătrunjel şi jumătate din coriandrul uscat.
Se fierb cinci minute, apoi se scot cu o spumieră într-un bol. Se incinge jumătate din ulei într-o cratiţă, se pun legumele fierte, vinul alb, sare şi piper.
Se adaugă cozi de pătrunjel şi se fierbe totul 15 minute la foc mic, acoperite cu un capac.
Sardinele se curăţă, se eviscerează şi se spală, se ung cu restul de ulei, se condimentează şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se aşază deasupra rondele de ardei capia şi ciuperci, se presară ghimbirul ras şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 15-25 de minute, se scot şi se servesc alături de legumele fierte în vin, presărate cu pătrunjel tocat.
Sardine cu legume
Pofta buna!