Sardine cu mamaliga
PrinteazaO reteta de sardine cu mamaliga, ciuperci, ceapa verde, oua, faina, vin alb, frunza de dafin servite cu sos din smantana, marar tocat, ardei capia copt taiat cubulete, sare si piper.
- 500 g fileurri de sardine
- 500 g ciuperci
- 350 g mălai
- un litru apă
- o legătură ceapă verde
- 4 căţei de usturoi
- două ouă
- 150 g făină
- sare
- piper
- 200 ml vin alb
- o frunză de dafin
- ulei
- smîntînă
- mărar
- ardei capia copţi
Mod de preparare:
Fileurile de sardine se spală, se aşază îrntr-o tavă cu două linguri de ulei, vimul alb, o jumătate de cană de apă şi frunza de dafin. Se condimentează şi se introduce tava in cuptorul încins timp de 25 de minnute la foc potrivit.
Se face o mămăligă mai tare din apă, mălai, o linguriţă de sare, se întinde într-o tavă, se nivelează cu ajutorul unui cuţit şi se lasă să se răcească. Se taie dreptunghiuri, se trec prin ou şi făină, se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un şervet absorbant.
Ciupercile se spală, se scurg de apă, se taie înjumătăţi şi se prăjesc împreună cu ceapa verde şi usturoiul curăţate şi tocate mărunt. Se scot cu o spumiera si se servesc impreuna cu sardinele calde si mamaliga prajita.
Se servesc cu sos din smantana, marar tocat, ardei capia copt taiat cubulete, sare si piper.
Poftă bună!