Sardine cu morcovi si rosii cherry
PrinteazaSardine cu morcovi si rosii cherry din: sardine, usturoi, rosii cherry, morcovi, ulei de masline, patrunjel, ceapa verde, boia, sare, piper, lamaie.
- 600 g sardine
- 4 căţei de usturoi
- 200 g roşii cherry
- 300 g morcovi baby
- 75 ml ulei de măsline
- o lingură cu pătrunjel
- o legătură ceapă verde
- o linguriţă boia dulce
- sare
- piper
- o lămâie
Mod de preparare:
Sardinele se curăţă, se eviscerează, li se îndepărtează capetele şi şira spinării. Se spălă, se scurg de apă, se şterg cu un şervet absorbant şi se ung cu ulei.
Se presară cu sare, piper şt boia, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu suc de lămâie, se coc la foc mediu 20 de minute. Roşiile cherry se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se ung cu ulei. Se condimentează, se frig pe grătarul încins sau în cuptor şi se pun lângă sardine.
Morcovii se fierb în apă cu sare, se călesc în puţin ulei, se amestecă împreună cu usturoiul tocat, pătrunjel tocat, sare şi piper. Se presară ceapa verde curăţată tăiate rondele subţiri, se călesc două minute apoi se iau de pe foc şi se pune amestecul în farfurii alături de Sardinele şi roşiile calde, presărate cu pătrunjel piroaspăt tocat.
Sardine cu morcovi si rosii cherry
Pofta buna!