Sardine cu orez si spanac
PrinteazaSardine cu orez si spanac din: sardine, orez, spanac, cartofi, usturoi, lamaie, ghimbir, capere, ulei de masline, boia, oregano, sare, piper, sos de lamaie.
- un kilogram sardine
- 150 g orrez basmati
- 300 g spanac congelat
- doi cartofi dulci
- o legătură usturoi verde
- o lămâie
- 5 g ghimbir
- 20 g capere
- 100 ml ulei de măisline
- 4 g boia dulce
- oregano verde
- sare
- piper
- sos de lămâie
Mod de preparare:
Sardinele se curăţă, se eviis-cerează şi se spală. Se scurg dje apă, se ung cu ulei, se presară c;u sare, piper şi boia dulce, se aşazză pe o tavă tapetată cu hârtie de coppt şi se stropesc cu suc de lămâie.
Se presară cu capere întrejgi sau tocate, ghimbirul tocat, s;e introduc în cuptorul încins şi sse coc la foc mediu 20 de minute.
Orezul basmati se fierbe în ap>ă cu sare, se scurge şi se punie într-o cratiţă. Se adaugă puţin uleei de măsline, spanacul decongelat scurs de apă, sare, piper şi oregano după gust.
Se prăjesc cinci minute, se adaugă două fire de usturoi verde tocate mărunt, se prăjesc încă cinci minute, se adaugă coajă rasă de lămâie, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.
Cartofii dulci se curăţă, se spală şi se taie felii potrivit de groase. Se fierb câteva minute în apă cu sare, se scurg şi se pun pe farfurii alături de orezul cu spanac şi sardinele coapte.
Sardine cu orez si spanac
Pofta buna!