Sardine cu orez
PrinteazaO reteta delicioasa de sardine cu: orez, ceapa rosie, morcov, telina, lamaie, ulei de masline, usturoi, vin alb sec, sare, piper, patrunjel.
- un kilogram sardine
- 130 g orez
- 3 cepe roşii
- un morcov
- o felie de ţelină
- o lămâie
- 200 ml ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
- 250 ml vin alb sec
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Intr-un bol din plastic se pun 150 ml ulei de măsline, o lămâie spălată şi feliată subţire, usturoiul tocat, sare şi piper.
Se presară o lingură cu pătrunjel tocat, se introduc sardinele curăţate şi spălate, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece pentru 30 de minute.
Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală, se toacă mărunt sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pun lângă legumele rase. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc până se înmoaie.
Se condimentează, se toarnă vinul alb şi se fierb până devin ca un sos. Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune pe un platou.
Sardinele se aşază într-o tavă, se toarnă deasupra marinata în care au stat, se introduc în cuptor şi se ţin 25-30 de minute la foc mediu.
Sardine cu orez
Pofta buna!
Foarte bune sardinele