Sardine cu otet aromat si mirodenii
PrinteazaSardine cu otet aromat si mirodenii din: sardine, lamaie, otet aromat, ghimir, ceapa, dafin, coriandru, cuisoare, sare grunjoasa.
- 12 sardine mari
- 1 lămâie
- 30 ml oţet aromat
- 30 g ghimbir proaspăt (rădăcini)
- 4 cepe mici
- 3 foi de dafin
- 1 lingură boabe de coriandru
- 3 cuişoare
- 2 linguri sare grunjoasă
Mod de preparare:
Se curăţă bine sardinele şi se spală sub jet de apă rece. Se pune peştele într-un castron, se sărează cu sarea grunjoasă şi se lasă la rece pentru 4 ore.
Se curăţă ceapa şi ghim-birul şi se taie lamele. Se clătesc sardinele şi se pun într-un vas termorezistent.
Se pune un strat de sardine, apoi unul de ceapă, mirodenii şi felii de lămâie. Se repetă procedeul şi la sfârşit se toarnă oţetul.
Se încinge cuptorul la 180°C şi se lasă peştele să fiarbă pe baie de abur, timp de 30 de minute.
După ce este gata, se scoate vasul de la cuptor, se lasă la răcit şi se dă la frigider pentru cel puţin 6 ore.
Se servesc sardinele cu marinata şi cu felii de pâine prăjită.
Pofta buna!
Ies bune sardinele cu otet si mirodenii, ca vreau sa le incerc si eu