Sardine cu piure si sos rosu
PrinteazaO reteta de sardine cu piure de legume, sos rosu, unt si lapte. Sardinele se mai pot face la gratar cu condimente si ulei.
- 8 sardine
- 4 cartofi albi
- o jumătate de ţelină
- o rădăcină de pătrunjel
- două conserve de roşii
- 100 g unt
- 200 ml lapte dulce
- o linguriţă de zahăr tos
- sare
- piper
- mărar
- ulei de floarea-soarelui
- o lămîie
Mod de preparare:
Cartofii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se taie în bucăţele, se fierb şi se pasează. Se amestecă împreună cu .laptele dulce călduţ, untul, sarea şi piperul după gust.
Se acoperă cu un capac şi se ţin la loc cald. Sardinele se eviscerează, li se îndepărtează capetele, se taie înjumătăţi şi se spală. Se condimentează, se aşază într-o tavă stropită cu ulei, împreună cu felii de lămîie şi o cană de apă.
Se introduc în cuptor şi se ţin 15-25 de minute. Conservele de roşii se pasează, se amestecă bine cu sare, piper, mărar, zahăr tos şi două linguri de ulei. Se pun într-o oală, se fierb cu puţină apă pînă scade sosul şi se îngroaşă.
Se serveşte alături de piureul de legume şi fileurile de sardine. Sardinele se pot pregăti şi la grătar, unse cu puţin ulei şi condimentate.
Poftă bună!