Sardine cu portocale si patrunjel
PrinteazaSardine cu portocale si patrunjel din: sardine, portocale, frunze de dafin, capere, boia, unt, ceapa, amidon, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- 4 sardine mari sau 8 mai mici
- 3 portocale
- 4 frunze de dafin
- o lingură cu capere
- o linguriţă cu boia dulce
- 60 g unt
- o ceapă albă
- o linguriţă cu amidon alimentar
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Sardinele se curăţă, se eviscereaza şi se spală. Se ung în interior şi exterior cu ulei, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce după gust.
In fiecare sardină se introduce câte o frunză de dafin, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 20 de minute, se stropesc cu suc de portocale, se presară pătrunjel tocat şi se mai lasă cinci minute.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge jumătate din unt într-o cratiţă, se căleşte ceapa două minute apoi se adaugă sucul de portocale rămas, o linguriţă cu coajă de portocală rasă, sare şi piper.
Se fierb 5-10 minute, se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă şi se fierbe totul la foc mic până se îngroaşă.
Se toarnă sosul peste sardine, se presară caperele şi se servesc imediat.
Sardine cu portocale si patrunjel
Pofta buna!