Sardine cu portocale
PrinteazaSardine cu portocale din: sardine, portocale, stafide, muguri de pin, mustar iute, ulei de masline, sare, piper.
- 600 g sardine proaspete sau conservate
- 2 portocale
- 1 lingura stafide
- 1 lingura muguri de pin
- 2 linguri mustar iute
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi sardinele, tăiaţi- le aripioarele, capul şi coada. Prăjiţi-le în ulei încins, pe ambele părţi, apoi scoateţi-le pe hârtie absorbantă, pentru a elimina grăsimea de prisos. Amestecaţi într-un castron sucul de portocală cu muştarul, sare şi piper, după gust.
Adăugaţi coaja rasă de la 1 portocală, stafidele şi mugurii de pin. Aşezati sardinele pe un platou şi turnaţi deasupra sosul obţinut. Ţineţi platoul la rece câteva minute înainte de servire.
Sardine cu portocale
Pofta buna!