Sardine cu sos picant

Printeaza

Sardine cu sos picant

Sardine cu sos picant

Ingrediente:

  • 500 g sardine
  • 300 g şprot
  • 800 g roşii
  • un ardei iute mic
  • 3 ardei graşi roşii
  • 300 g ciuperci mici
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • o lămâie
  • mălai
  • ceapă
  • usturoi

Preparare:

Ardeii graşi şi cel iute se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie cubuleţe sau se toacă mărunt.

Ciupercile se curăţă, se spală şi se pun într-un castron. Se stropesc cu suc de lămâie, se amestecă şi se pun într-o strecurătoare.

Se opreşte puţin ulei pentru ciuperci, iar restul se încinge într-o cratiţă. Se pun legumele (fără roşii), se călesc timp de cinci minute la foc mediu, apoi se condimentează şi se adaugă roşiile.

Se toarnă două pahare de apă şi se lasă să fiarbă până când sosul a scăzut suficient.

Se călesc ciupercile în uleiul oprit şi se pun în sosul de roşii. Cu zece minute înainte de a opri focul, se adaugă peştele şi se fierbe.

Sardine cu sos picant

Sardine cu sos picant.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.