Sardine cu sos picant
PrinteazaSardine cu sos picant
Ingrediente:
- 500 g sardine
- 300 g şprot
- 800 g roşii
- un ardei iute mic
- 3 ardei graşi roşii
- 300 g ciuperci mici
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- sare, piper
- pătrunjel
- o lămâie
- mălai
- ceapă
- usturoi
Preparare:
Ardeii graşi şi cel iute se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie cubuleţe sau se toacă mărunt.
Ciupercile se curăţă, se spală şi se pun într-un castron. Se stropesc cu suc de lămâie, se amestecă şi se pun într-o strecurătoare.
Se opreşte puţin ulei pentru ciuperci, iar restul se încinge într-o cratiţă. Se pun legumele (fără roşii), se călesc timp de cinci minute la foc mediu, apoi se condimentează şi se adaugă roşiile.
Se toarnă două pahare de apă şi se lasă să fiarbă până când sosul a scăzut suficient.
Se călesc ciupercile în uleiul oprit şi se pun în sosul de roşii. Cu zece minute înainte de a opri focul, se adaugă peştele şi se fierbe.
Sardine cu sos picant
Pofta buna!