Sardine cu sos şi legume
PrinteazaSardine cu sos şi legume din: sardine, vanata, dovlecei, ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, vin, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper, oregano.
- 500 g sardine
- o vanata
- doi dovlecei
- 300 g ciuperci
- o ceapa
- 3 catei de usturoi
- 5 rosii
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- o lingura cu pasta de tomate
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Vânătă se spală, se taie cuburi şi se pune într-un bol, presărându-se cu sare. Se lasă zece minute, se scurge şi se căleşte în puţin ulei împreună cu dovleceii tăiaţi felii. Ciupercile se spală, se taie felii şi se pun într-un bol. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie felii.
Sardinele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se aşază în tavă cuburile de vinete şi dovleceii, ciupercile şi peste ele se presară ceapa şi usturoiul. Se aşază deasupra feliile de roşii, sardinele, se toarnă vinul alb şi două căni cu apă în care s-a dizolvat pasta de tomate.
Se condimentează după gust, se presară oregano şi se introduce tava în cuptorul încins. Se lasă în cuptor până scade sosul format şi legumele s-au fiert. Ca sa nu se arda pestele, se lasa legumele in cuptor 20 de minute, apoi se adauga pestele.
Sardine cu sos şi legume
Pofta buna!