Sardine cu verdeata
PrinteazaSardine cu verdeata din: sardine, paine prajita, patrunjel verde, lamaie, portocala, ceapa, ulei de masline, sare, piper.
- 8 sardine
- 3 felii paine prajita
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 1 lamaie mare
- 1 portocala
- 1 ceapa
- 5 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Pregăteşti umplutura: fărâmiţezi pâinea prăjită şi o amesteci împreună cu pătrunjelul tocat, coaja de lămâie şi portocală rase ‘ fin. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 2-3 linguri de ulei de măsline, apoi stingi cu zeama de portocală şi de la V2 lămâie proaspăt stoarsă.
Presari sardinele cu sare şi piper atât pe dinafară, cât şi în interior. Le umpli cu amestecul de pâine şi le pui într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Peste sardine pui ceapa călită. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute.
Serveşti sardinele stropite cu restul de zeamă de lămâie.
Sardine cu verdeata
Pofta buna!