Sardine cu fenicul la cuptor

Printeaza

Sardine cu fenicul la cuptor din: fenicul, ciabatta, seminte de pin, maghiran, sare de mare, piper, ulei de masline, pancetta, bacon, sardine, rozmarin.

 

Ingrediente:

  • 1 bulb de fenicul cu frunze
  • 1 ciabatta veche, fara coaja
  • 1 mana seminte de pin, usor rumenite
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 8 felii subtiri de pancetta sau bacon afumat si uscat
  • 8 sardine proaspete, curatate de solzi si intestine, apoi taiate file
  • 8 crengute de rozmarin

 

Mod de preparare:

Taiati frunzele si tulpina feniculului. Puneti deoparte frunzele si aruncati tulpina. Taiati in doua bulbul de fenicul si tocati marunt. Mixati ciabatta ca sa obtineti un pesmet granulat. Puneti intr-un castron impreuna cu feniculul, semintele de pin si maghiranul. Asezonati si amestecati cu 4-5 linguri ulei de masline.

Preincalziti cuptorul la 220°C. Pe un tocator, puneti o felie de pancetta. Peste ea, asezati perpendicular un file de sardina, cu pielea in jos.

Presarati sardina cu amestecul de pesmet, apoi puneti deasupra un alt file de sardina, de data aceasta cu pielea in sus.

Presarati din nou cu pesmet, apoi infasurati strans pancetta in jurul celor doua fileuri suprapuse si fixati ruloul cu o crenguta de rozmarin.

Repetati, pana ce obtineti 8 sandviciuri cu sardina. Asezati intr-o tava pe o hartie pergament unsa cu grasime si puneti tava la nivelul de sus al cuptorului. Tineti la cuptor 8 minute.

Serviti cu salata de rucola si lamaie, dupa ce ati presarat frunzele verzi de fenicul peste sandviciuri.

 

Sardine cu fenicul la cuptor

Sardine_cu_fenicul_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.