Sardine cu fenicul

Printeaza

Sardine cu fenicul: fenicul, ardei capia, limete, vin alb, busuioc uscat, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:

  • 8 fileuri de sardine
  • 2 bucăţi de fenicul
  • 2 ardei capia
  • 2 limete
  • 250 ml vin alb demisec
  • o linguriţă de busuioc uscat
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fileurile de sardine se presară cu sare şi piper, se înfăşoară cu folie ali­mentară şi se introduc la rece. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie felii subţiri şi se pun într-un castron.

Feniculul se spală, se taie felii şi se pune peste ardei. Se adaugă seminţele de chimen, busuiocul uscat, uleiul de măsline, sare şi piper.

pune legumele într-o tavă, se aşază deasupra fileurile de sardine scoase din folie, se toarnă vinul alb şi se introduc în cuptor.

Se coc la foc mediu până scade vinul şi peştele poate fi pătruns cu o furculiţă. scote fileurile pe platouri, se aşază alături legumele, se stropeşte totul cu suc de limetă şi se servesc imediat.

 

Sardine cu fenicul

Sardine cu fenicul

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.