Sardine fripte cu sos picant cu cocos
PrinteazaSardine fripte cu sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran, sare, amidon de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline, lapte de cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun.
- cate 3-4 sardine/portie, in functie de dimensiunile lor
amestec de mirodenii:
- 1 lingurita praf de usturoi
- 3/4 lingurita turmeric sau sofran
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite amidon de porumb
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute sau 3/4 lingurita boia iute
- 1/2 lingurita piper alb macinat
sos picant cu cocos:
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura lapte de cocos
- 1 ardei mic iute, rosu, curatat si tocat marunt
- 2 linguri sos de peste
- 3-4 linguri zeama de lime
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 lingurita zahar brun
Mod de preparare:
Combinaţi ingredientele amestecului de mirodenii. Ungeţi sardinele cu ulei, pudraţi-le cu amestec de mirodenii şi frecaţi-le până capătă o culoare galben-aurie (de la turmeric sau şofran). Lăsaţi peştele la rece 15-20 min.
Preparaţi sosul amestecând toate ingredientele într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu, până se înfierbântă bine, fără să clocotească. Puteţi adăuga mai mult sos de peşte sau zeamă de lime, dacă vreţi sosul mai sărat sau mai acru. Veţi avea nevoie doar de o linguriţă de sos pentru fiecare sardină, căci este foarte aromat.
Ungeţi bine grătarul (folosiţi coş special pentru peşti) şi frigeţi sardinele cca 5-8 min pe fiecare parte, până sunt aurii şi crocante.
Sardine fripte cu sos picant cu cocos
Pofta buna!