Sardine fripte cu sos picant
PrinteazaSardine fripte cu sos picant din: sardine, mirodenii, usturoi, turmeric, sare, amidon, piper, fulgi de ardei, ulei, lapte de cocos, ardei, sos de peste, lime, zahar.
- câte 3-4 sardine /porţie, în funcţie de dimensiunile lor
- amestec de mirodenii
- 1 linguriţă praf de usturoi
- 3/4 linguriţă turmeric sau şofran
- 1 linguriţă sare
- 2 linguriţe amidon de porumb
- 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute sau 3/4 linguriţă boia iute
- 1/2 linguriţă piper alb măcinat
Pentru sos:
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură lapte de cocos
- 1 ardei mic iute, roşu, curăţat şi tocat mărunt
- 2 linguri sos de peşte
- 3-4 linguri zeamă de lime
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1 linguriţă zahăr brun
Mod de preparare:
Combinaţi ingredientele amestecului de mirodenii. Ungeţi sardinele cu ulei, pudraţi-le cu amestec de mirodenii şi frecaţi-le până capătă o culoare galben-aurie (de la turmeric sau şofran).
Lăsaţi peştele la rece 15-20 min.
Preparaţi sosul amestecând toate ingredientele într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu, până se înfierbântă bine, fără să clocotească.
Puteţi adăuga mai mult sos de peşte sau zeamă de lime, dacă vreţi sosul mai sărat sau mai acru. Veţi avea nevoie doar de o linguriţă de sos pentru fiecare sardină, căci este foarte aromat.
Ungeţi bine grătarul (folosiţi coş special pentru peşti) şi frigeţi sardinele cca 5-8 min pe fiecare parte, până sunt aurii şi crocante.
Pofta buna!