Sardine la gratar cu salata
PrinteazaSardine la gratar cu salata din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, patrunjel, usturoi, fenicul, seminte de pin, masline verzi, ulei de masline, sardine.
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 legatura de patrunjel, 1/2 tocata, 1/2 cu frunze intregi
- 1 catel mic de usturoi, tocat marunt
- 1 bulb de fenicul
- 50 g seminte de pin prajite
- 50 g masline verzi, tocate
- 3 linguri ulei de masline
- 4 sardine mari, curatate si eviscerate
Mod de preparare:
Amestecă coaja rasă de lămâie, pătrunjelul tocat şi usturoiul, apoi lasă-le deoparte.
Rupe frunzele de la fenicul şi lasă-le deoparte. Taie bulbul în felii subţiri.
Pregăteşte salata amestecând feliile de fenicul cu frunzele păstrate, seminţele de pin, stafidele, măslinele şi frunzele întregi de pătrunjel.
Stropeşte-le cu uleiul de măsline şi zeama de lămâie, apoi asezonează după gust.
Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill.
Asezonează peştele cu sare grunjoasă (aceasta va preveni lipirea de grătar). Frige sardinele timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până ce ochii devin albi.
Presară peste peşte amestecul de pătrunjel şi serveşte-l pe farfurii.
Stropeşte cu ulei de măsline în plus dacă doreşti şi serveşte sardinele împreună cu salata.
Sardine la gratar cu salata
Pofta buna!