Sardine la gratar cu salata

Printeaza

Sardine la gratar cu salata din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, patrunjel, usturoi, fenicul, seminte de pin, masline verzi, ulei de masline, sardine.

Ingrediente:Sardine_la_gratar_cu_salata

  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel, 1/2 tocata, 1/2 cu frunze intregi
  • 1 catel mic de usturoi, tocat marunt
  • 1 bulb de fenicul
  • 50 g seminte de pin prajite
  • 50 g masline verzi, tocate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 sardine mari, curatate si eviscerate

 

Mod de preparare:

Amestecă coaja rasă de lămâie, pătrunjelul tocat şi usturoiul, apoi lasă-le deoparte.

Rupe frunzele de la fenicul şi lasă-le deoparte. Taie bulbul în felii subţiri.

Pregăteşte salata amestecând feliile de fenicul cu frunzele păstrate, seminţele de pin, stafidele, măslinele şi frunzele întregi de pătrunjel.

Stropeşte-le cu uleiul de măsline şi zeama de lămâie, apoi asezonează după gust.

Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill.

Asezonează peştele cu sare grunjoasă (aceasta va preveni lipirea de grătar). Frige sardinele timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până ce ochii devin albi.

Presară peste peşte amestecul de pătrunjel şi serveşte-l pe farfurii.

Stropeşte cu ulei de măsline în plus dacă doreşti şi serveşte sardinele împreună cu salata.

Sardine la gratar cu salata

Sardine_la_gratar_cu_salata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.