Sardine gratinate
PrinteazaSardine gratinate
Ingrediente:
- 18 sardine mari
- 6 linguri de pesmet
- 2 cepe roşii
- 1 căţel de usturoi
- 1 lămâie
- 3 linguri de ulei
- 1 linguriţă de seminţe de coriandru
- sare, piper
Preparare:
Se curăţă sardinele. Se taie longitudinal, fără a separa complet cele două bucăţi de file. Se încălzeşte cuptorul.
Se curăţă şi se taie cepele şi usturoiul. Se varsă totul într-o salatieră, se adaugă pesmetul, seminţele de coriandru zdrobite, 2 linguri de ulei, sare şi piper. Se amestecă bine.
Se umple interiorul sardinelor cu acest amestec, pâstrându-se o lingură mare din el. Se pun sardinele în tavă, se adaugă restul de pesmet şi de ulei. Se pune sare, piper, suc de lămâie şi se lasă 10 minute în cuptorul deschis.
Sardine gratinate
Pofta buna!
Bune sardinele. Nu mai mancasem de mult. O reteta foarte inspirata, din punctul meu de vedere.