Sardine in crusta de malai

Printeaza

O reteta delicioasa de sardine cu:malai, lapte dulce, porumb, smantana, iaurt, pudra curry, ardei capia, masline, ulei, sare, piper, rozmarin.

Ingrediente:

  • un kilogram sardine
  • 300 g mălai
  • un litru lapte dulce
  • 4 porumbi
  • 200 ml smântână
  • 100 ml iaurt
  • o linguriţă cu pudră de curry
  • un ardei capia
  • 100 g măsline feliate
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • rozmarin

Mod de preparare:

Sardinele se curata, se eviscerează, se spală şi se introduc în laptele dulce pentru 30 de minute. Se scot, se şterg cu un şervet, se presară sare, piper şi pudră de curry.

Se trec prin mălaiul ameste­cat cu rozmarin tocat şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe şervete absorbante ca să elimine uleiul în exces, apoi se aşază pe un platou.

Porumbii se curăţă, se fierb, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-un castron. Intr-o tigaie se încinge puţin ulei, se adaugă ardeiul capia curăţat de seminţe şi tocat mărunt căleşte pâna se înmoaie şi se lasă să se răcească. Smantana se amestecă bine cu ardeiul călit, iaurtul, sare, piper, măsline şi rozmarin tocat.

Se pun sardinele pe platouri alături de porumbul fiert, se toarnă deasupra sosul şi se servesc imediat.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    N-am mai mancat sardine din astea pana acum!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.