Sardine la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de sardine cu:ceapa, cartofi, ardei gras, usturoi, vin alb, foi de dafin, patrubjel, sare, ulei.
Ingrediente:
- 1 kg sardine
- 2 cepe
- 2-3 cartofi fierţi
- 2 ardei graşi de diferite culori
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 ceşcuţă cu vin alb
- 2 foi de dafin
- pătrunjel
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Spală bine sardinele, curăţă-le frumos, condimentează-le cu sare şi aşazâ-le într-o tavă împreună cu foile de dafin. De jur împrejur, aşază cartofii tăiaţi rondele, ceapa julien, usturoiul zdrobit şi ardeii graşi bastonaşe.
Stropeşte cu puţin ulei şi vin şi acoperă cu folie de aluminiu. Lasă la cuptor, la foc mic, aproximativ 30 de minute.
Indepărtează folia şi aromatizează cu pătrunjelul. Mai lasă la cuptor aproximativ 10-15 minute. Serveşte peştele cu legume şi sosul format în tavă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/sardine-la-cuptor html