Sardine la gratar
PrinteazaSardine la gratar din: sardine, ardei, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru.
- 500 g sardine eviscerate
- cate 1 ardei gras rosu, galben si verde
- 2 catei de usturoi
- 5 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
- 1 lingura cimbru tocat
- 2 linguri otet balsamic
Mod de preparare:
Spalati pestele si uscati-l pe un servet de bucatarie. Pregatiti ardeii, indepartati-le semintele si taiati-i felioare mai mari.
Curatatiusturoiul, tocati-l marunt si amestecati-l cu uleiul de masline. Asezati ardeiul in tigaia grill. Condimentati-l bine cu sare si piper si ungeti-l cu usturoiul cu ulei.
Frigeti-l circa 12-15 minute, avand grija sa-l intoarceti continuu.
Indepartati eventualele oase de peste de pe partea cu piele a sardinelor si presarati-le cu cimbru. Ungeti-le pe ambele parti cu uleiul cu usturoi, apoi frigeti-le 4-5 minute.
Serviti-le impreuna cu ardeiul pregatit si presarati-le cu otet balsamic.
Pofta buna!