Sardine la gratar

Printeaza

Sardine la gratar din: sardine, ardei, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Sardine la gratar

  • 500 g sardine eviscerate
  • cate 1 ardei gras rosu, galben si verde
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 2 linguri otet balsamic

 

 

Mod de preparare:

Spalati pestele si uscati-l pe un servet de buca­tarie. Pregatiti ardeii, indepartati-le semintele si taiati-i felioare mai mari.

Curatatiusturoiul, tocati-l marunt si amestecati-l cu uleiul de masline.  Asezati ardeiul in tigaia grill. Condimentati-l bine cu sare si piper si ungeti-l cu usturoiul cu ulei.

Frigeti-l circa 12-15 minute, avand grija sa-l intoarceti continuu.

Indepartati eventualele oase de peste de pe partea cu piele a sardinelor si presarati-le cu cimbru. Ungeti-le pe ambele parti cu uleiul cu usturoi, apoi frigeti-le 4-5 minute.

Serviti-le impreuna cu ardeiul pregatit si presarati-le cu otet balsamic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.