Sardine cu legume şi sos
PrinteazaSardine cu legume şi sos din: sardine, fasole verde, vinete, usturoi, rosie uscata, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, oregano, paine cu malai, salata de sfecla rosie.
- 4 sardine
- 500 g fasole verde
- doua vinete
- o capatana de usturoi
- o rosie uscata in ulei
- 400 ml smantana
- 200ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- oregano
- paine cu malai
- salata sfecla rosie
Mod de preparare:
Sardinele se eviscerează, se spală, se ung cu ulei şi se condimentează. Se umplu cu oregano şi felii de usturoi, se înfăşoară în hârtie de copt, se aşază pe o tavă şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute. Fasolea verde se fierbe în apă cu sare, apoi se căleşte în puţin ulei încins cu câteva felii de usturoi, oregano, sare şi piper.
Vinetele se spală, se taie felii subţiri, se presară cu sare şi se pun într-o strecurătoare. După zece minute se şterg feliile de vinete cu un şervet, se presară piper şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şervet absorbant, apoi se pun pe farfurii.
Smântână se amestecă bine cu usturoi pisat după gust, sare, piper, oregano tocat şi roşia uscată tocată mărunt. Se adaugă o lingură cu ulei, se amestecă şi sosul obţinut să serveşte alături de sardine şi legume.
Se serveste totul cald, ca atare, cu paine cu malai sau salata de sfecla rosie.
Sardine cu legume şi sos
Pofta buna!