Sardine cu legume
PrinteazaO reteta de sardine cu legume din: file de sardine, morcovi, telina, mazare, fasole verde, pasta de tomate, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper.
- 500 file de sardine
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 150 g mazare
- 200 g fasole verde
- 1 lingura pasta de tomate
- 50 ml ulei
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi morcovul şi ţelinaîn cubuleţe. Fasolea’ tăiaţi-o în segmente de circa 2-3 cm.
Puneţi într-o tavă unsă cu ulei legumele şi peste acestea turnaţi pasta de tomate diluată cu 3-4 linguri de apă. Peste legume puneţi fileurile de sardine.
Stropiţi-le cu ulei şi presăraţi-le cu sare şi piper. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi totul la foc potrivit, spre mare, circa 30 de minute sau până când legumele sunt bine pătrunse şi peştele este frumos rumenit.
Serviţi fileurile de peşte cu garnitură de legume şi presăraţi totul cu pătrunjel tocat mărunt.
Sardine cu legume
Pofta buna!