Sardine malteze
PrinteazaO reteta de sardine malteze din: sardine, rosii, ardei grasi, ardei iute, usturoi, morcovi, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si ulei.
- 1 kg sardine din conserva
- 5 rosii
- 2 ardei grasi
- 1 ardei iute
- 6 catei de usturoi
- 3 morcovi
- 100 ml vin alb
- patrunjel verde
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Se decojesc roşiile şi se toacă mărunt. Ardeii graşi se taie cubuleţe, iar morcovii se rad pe răzătoareamică. Se încing 4 linguri de ulei şi se prăjesc 5 minute toate legumele. Se presară sare şi piper după gust.
Sardinele se scurg de ulei sau de apă şi se pun într-un vas termorezistent, formându-se un pat peste care se toarnă amestecul de legume. Se presără ardeiul iute tăiat rondele şi usturoiul pisat. Se toarnă vinul, se presară pătrunjel tocat şi se coc 15 minute la foc moderat. La final se mai adaugă frunze de pătrunjel tocat.
Sardine malteze
Pofta buna!