Sardine la Grătar cu Sos Chimichurri din: sardine, patrunjel, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, ardei iute. Această rețetă de Sardine cu Sos Chimichurri combină aromele delicate ale sardinelor proaspete gătite la grătar cu explozia de arome a sosului chimichurri, bogat în pătrunjel, usturoi și ulei de măsline. Este o experiență culinară […]
Sardine cu morcovi noi
PrinteazaSardine cu morcovi noi din: sardine, morcovi, rosii, ulei, vin alb, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper.
- 600 g sardine
- 500 g morcovi noi mici
- 4 rosii
- 500 ml ulei
- 2 cepe
- 50 ml vin ab sec
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi presăraţi-l cu sare şi piper. Tocaţi julienne ceapa curăţată şi splălată, apoi căliţi-o 1 minut în ulei, la foc potrivit.
Adăugaţi morcovii fierţi 10 minute şi roşiile tăiate în cubuleţe. După 5-6 minute puneţi sardinele şi vinul.
Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 10 minute.
La final, puneţi zeama de lămâie, usturoiul şi pătrunjelul, tocate mărunt şi mai lăsaţi 1-2 minute la foc mic.
Serviţi preparatul cald.
Sardine cu morcovi noi
Pofta buna!
poate iti place si:
Pasta de sardine cu masline
Pasta de sardine cu masline din: sardine, masline, avocado, ceapa, unt, lamaie, piper. Ingrediente: 10 măsline mov 200 g sardine 1/2 avocado 1/2 ceapă galbenă sau roşie 50 g unt zeamă de lămâie piper Mod de preparare: Se mixează în blender 10 măsline mov, 200 g sardine (din conservă sau preparate în cuptor sau […]
Pofta buna!
Smechera combinatia
Sardine cu morcovi 🙂 ce titlu
Mie-mi place combinatie
O idee buna, asa o sa fac sardinele