Sardine cu orez din: orez, rosii, morcov, telina, lamaie, ulei de masline, usturoi, vin alb, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
un kilogram sardine
130 g orez
3 cepe roşii
un morcov
o felie de ţelină
o lămâie
200 ml ulei de măsline
4 căţei de usturoi
250 ml vin alb sec
sare
piper
pătrunjel
Mod de preparare:
Intr-un bol din plastic se pun 150 ml ulei de măsline, o lămâie spălată şi feliată subţire, usturoiul tocat, sare şi piper.
Se presară o lingură cu pătrunjel tocat, se introduc sardinele curăţate şi spălate, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece pentru 30 de minute.
Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală, se toacă mărunt sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pun lângă legumele rase. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc până se înmoaie.
Se condimentează, se toarnă vinul alb şi se fierb până devin ca un sos. Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune pe un platou.
Sardinele se aşază într-o tavă, se toarnă deasupra marinata în care au stat, se introduc în cuptor şi se ţin 25-30 de minute la foc mediu.
Ciorba acra de sardine din: sardine, bors, cartofi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei capia, patrunjel, sare, piper, oua si ardei iute. Ingrediente: 800 g sardine 250 ml borş 3 cartofi 4 roşii o ceapă un morcov o jumătate de ţelina doi ardei capia pătrunjel sare, piper ouă ardei iute Mod de preparare: Sardinele se eviscerează, […]
Sardine la gratar cu rucola din: fenicul, sardine, sare, piper, cimbru, usturoi, rosii, ulei, paine, rucola, lamaie. Ingrediente: sardine rosii rucola fenicul cimbru usturoi sare piper lamaie Mod de preparare: Se feliază foarte fin 1 bulb de fenicul, apoi se răstoarnă într-un castron cu apă foarte rece. Se lasă în apă cam 20 de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Sardinele cu orez sunt facute pentru mine 🙂