Sardine cu paste si legume
PrinteazaSardine cu paste si legume din: sardine, paste,morcovi baby, mazare, lamaie, ceapa, usturoi, ardei capia, rosii, ardei iute, ulei, sare, piper, cimbru, rozmarin, cuisoare, nucsoara, chimen.
- 8 sardine
- 400 g paste
- 200 g morcovi baby
- 200 g mazăre
- două lămâi
- o ceapă
- o căpăţână de usturoi
- 4 ardei capia
- 5 roşii
- un ardei iute
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- cimbru
- rozmarin
- două cuişoare
- 2 g nucşoară
- 5 g chimen
Mod de preparare:
Ardeii capia, roşiile, ardeiul iute şi jumătate din usturoi se curăţă, se spală şi se taie bucăţi potrivite.
Se pun la călit în jumătate din ulei, se condimentează, se adaugă cimbru după gust şi se fierb până scade compoziţia la jumătate.
Se pasează cu un blender, se trec printr-o sită, se mai fierb zece minute la foc mic, se verifică de gust şi se păstrează la cald.
Morcovii şi mazărea se fierb separat în apă cu sare circa 15 minute apoi se scurg şi se pun într-un bol.
Sardinele se curăţă, se eviscerează, se spală, se ung cu ulei în interior şi exterior.
Se condimentează, se umpjlu cu usturoi, cimbru, rozmarin şi lămâie şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20-25 de minute. Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun în farfurii.
Se pun deasupra sardinele, se toarnă sosul cald, se presară cu verdeaţa şi se servesc imediat.
Sardine cu paste si legume
Pofta buna!