Sardine pe gratar cu rosii cherry, rucola si fenicul
PrinteazaSardine pe gratar cu rosii cherry, rucola si fenicul din: fenicul, sardine, sare, piper, cimbru, usturoi, rosii, ulei, paine, rucola, lamaie.
Se feliază foarte fin 1 bulb de fenicul, apoi se răstoarnă într-un castron cu apă foarte rece.
Se lasă în apă cam 20 de minute pentru ca feniculul să devină crocant. Se iau 4 sardine mari sau 8 mai mici, se curăţă şi se aplatizează (se scot capul şi coloana vertebrală). Se încinge cuptorul pe funcţia grill, la maximum. Se pun sardinele cu pielea în sus pe o tavă de copt unsă.
Se adaugă sare şi piper şi se pun deasupra frunzele de la câteva fire de cimbru şi 2 căţei de usturoi tăiaţi în felii fine. Se aşază câte 1 mână mică de roşii cherry pe fiecare sardină. Se stropesc cu puţin ulei şi se pun sub grill 6 minute până se pătrund.
Se pun 4 felii de pâine ţărănească pe farfurii şi se aşază deasupra sardinele şi roşiile. Feniculul se scurge bine şi se amestecă într-un castron cu 100g de rucola, suc de lămâie, 4 linguri ulei de măsline, sare şi se serveşte cu sardinele.
Pofta buna!