Sardine pe gratar cu rosii cherry, rucola si fenicul

Printeaza

Sardine pe gratar cu rosii cherry, rucola si fenicul din: fenicul, sardine, sare, piper, cimbru, usturoi, rosii, ulei, paine, rucola, lamaie.

Mod de preparare:Sardine pe gratar cu rosii cherry, rucola si fenicul

Se feliază foarte fin 1 bulb de fenicul, apoi se răstoarnă într-un castron cu apă foarte rece.

Se lasă în apă cam 20 de minute pentru ca feniculul să devină crocant. Se iau 4 sardine mari sau 8 mai mici, se curăţă şi se aplatizează (se scot capul şi coloana vertebrală). Se încinge cuptorul pe funcţia grill, la maximum. Se pun sardinele cu pielea în sus pe o tavă de copt unsă.

Se adaugă sare şi piper şi se pun deasupra frunzele de la câteva fire de cimbru şi 2 căţei de usturoi tăiaţi în felii fine. Se aşază câte 1 mână mică de roşii cherry pe fiecare sardină. Se stropesc cu puţin ulei şi se pun sub grill 6 minute până se pătrund.

Se pun 4 felii de pâine ţărănească pe farfurii şi se aşază deasupra sardinele şi roşiile. Feniculul se scurge bine şi se amestecă într-un castron cu 100g de rucola, suc de lămâie, 4 linguri ulei de măsline, sare şi se serveşte cu sardinele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.