Sardine picante cu sos
PrinteazaSardine picante cu sos din: sardine, linte, ciuperci, boia, ardei, usturoi, cartofi, ulei de masline, otet de vin, sare, piper, cimbru.
- 1 kg sardine
- 200 g linte
- 300 g ciuperci
- o lingură cu boia dulce
- doi ardei capia
- 3 linguri cu usturoi tocat
- 4 cartofi fierţi
- 250 ml ulei de măsline
- 75 ml oţet de vin
- un ardei iute mic
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Lintea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Cartofii se pun într-un bol împreună cu ardeii capia copţi, ardeiul iute şi se condimentează.
Se pasează cu un blender apoi se adaugă treptat uleiul de măsline, oţetul de vin şi se mixează până se obţine un sos potrivit de gros.
Dacă este prea gros se adaugă puţină apă rece şi se mixează până se omogenizează.
Ciupercile se spală, se scurg şi se călesc în puţină apă, se condimentează, se lasă să se evapore lichidul şi se scot în- tr-un bol.
Sardinele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se ung cu ulei.
Se presară cu boia dulce, sare, piper şi cimbru, se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu 20-25 de minute.
Se servesc alături de ciupercile călite şi lintea fiartă, alături de sosul de cartofi şi usturoi.
Sardine picante cu sos
Pofta buna!
Foarte bune!