Sardine picante cu sos

Printeaza

Sardine picante cu sos din: sardine, linte, ciuperci, boia, ardei, usturoi, cartofi, ulei de masline, otet de vin, sare, piper, cimbru.

 

Ingrediente:Sardine_picante_cu_sos

  • 1 kg sardine
  • 200 g linte
  • 300 g ciuperci
  • o lingură cu boia dulce
  • doi ardei capia
  • 3 linguri cu usturoi tocat
  • 4 cartofi fierţi
  • 250 ml ulei de măsline
  • 75 ml oţet de vin
  • un ardei iute mic
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Lintea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Cartofii se pun într-un bol împreună cu ardeii capia copţi, ardeiul iute şi se condimentează.

Se pasează cu un blender apoi se adaugă treptat uleiul de măsline, oţetul de vin şi se mixează până se obţine un sos potrivit de gros.

Dacă este prea gros se adaugă puţină apă rece şi se mixează până se omogenizează.

Ciupercile se spală, se scurg şi se călesc în puţină apă, se condimentează, se lasă să se evapore lichidul şi se scot în- tr-un bol.

Sardinele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se ung cu ulei.

Se presară cu boia dulce, sare, piper şi cimbru, se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu 20-25 de minute.

Se servesc alături de ciupercile călite şi lintea fiartă, alături de sosul de cartofi şi usturoi.

Sardine picante cu sos

Sardine_picante_cu_sos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.