Sardine cu porumb
PrinteazaO reteta delicioasa de sardine: lamie, rosii, fulgi de ardei dulce, porumb, ulei de masline, sos de peste, sos de soia, ardei iute, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 800 g sardine
- o lămâie
- 5 roşii
- o linguriţă cu fulgi de ardei dulce
- 500 g porumb
- 100 ml ulei ce măsline
- două linguri cu sos de peşte
- o lingură cu sos de soia
- un ardei iute
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Sosul de soia, ardeiul iute tocat mărunt, sosul de peşte şi 50 ml ulei de măsline se pun într-un vas.
Se adaugă sardinele evisce- rate, curăţate de cap şi coadă, spălate şi scurse de apă. Se pun două linguri cu suc de lămâie, pătrunjel tocat şi se amestecă. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru 30 de minute, amestecând din când în când ca să se pătrundă uniform. Se pune totul într-o tavă, se introduce în cuptor şi se ţine 20-30 de minute ca să se facă peştele.
Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau pe râzătoare şi se pun într-o oală. Se presară fulgii de ardei dulce, se adaugă sarea, piperul şi pătrunjel după gust, se toarnă uleiul rămas şi se fierbe până se îngroaşă.
Se pasează cu un blender şi se toarnă într-o sosieră. Porumbul se fierbe cu puţină sare, se lasă să se răcească şi se taie felii.
Pofta buna!
imi place, nu pare prea greu de realizat, sa vedem daca e buna 🙂
CIudata combinatia asta