Sardine cu rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de sardine cu rosii din: fileuri de sardine, sare, piper, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, ulei de masline si seminte de fenicul.
- 6 fileuri de sardne
- sare
- piper
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 500 g rosii
- 1 legatura patrunjel
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 seminte de fenicul
Mod de preparare:
Fileurile se sareaza si se pipereaza. Ceapa se taie fasii, iar usturoiul se toaca. Se cresteaza rosiile si se introduc putin in apa clocotita; se trec prin jet de apa rece si se decojesc. Pulpa de rosii se taie cubulete. Se toaca patrunjelul.
Se încinge într-o tigaie uleiul de măsline şi se călesc ceapa, usturoiul şi seminţele de fenicul. Se adaugă sardinele şi se prăjesc puţin; se presară deasupra cuburi de roşii şi pătrunjel.
Se acoperă . vasul cu un capac şi se fierbe cca 10 min. Se mai potriveşte o dată preparatul de sare şi piper şi se serveşte, eventual, cu garnitură de cartofi cu rozmarin.
Sardine cu rosii
Pofta buna!