Sardine cu salată de fenicul
PrinteazaO reteta delicioasa de sardine cu salata de fenicul din: suc de lamaie, patrunjel, usturoi, bulb de fenicul, seminte de pin, stafide, masline verzi, ulei si sardine.
- sucul de la o lămâie
- o mână de pătrunjel, o jumătate alegeţi frunzele, cealaltă jumătate mărunţită
- 1 căţel de usturoi tăiat fin
- 1 bulb de fenicul
- 50 g seminţe de pin prăjite
- 50 g de stafide
- o mână de măsline verzi mărunţite
- 3 linguri de ulei
- 4 sardine mari, curăţate de solzi şi măruntaie
Mod de preparare:
Se amestecă sucul de lămâie, pătrunjelul mărunţit şi usturoiul şi se lasă deoparte. Se taie coada bulbului de fenicul, se culeg firele (similare cu cele de mărar) şi se lasă deoparte.
Se taie bulbul felii subţiri. Se amestecă toate ingredientele pentru salată cu vinegreta.
Pentru sardine se înfierbântă grătarul. Se asezonează cu sare de mare şi se ţin pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte până ce ochii devin albi.
Se presară totul cu frunzele de pătrunjel, ulei de măsline şi se serveşte.
Sardine cu salată de fenicul
Pofta buna!