Sardine cu salată de fenicul

Printeaza

O reteta delicioasa de sardine cu salata de fenicul din: suc de lamaie, patrunjel, usturoi, bulb de fenicul, seminte de pin, stafide, masline verzi, ulei si sardine.

Ingrediente:Sardine cu salată de fenicul

  • sucul de la o lămâie
  • o mână de pătrunjel, o jumătate alegeţi frunzele, cealaltă jumătate mărunţită
  • 1 căţel de usturoi tăiat fin
  • 1 bulb de fenicul
  • 50 g seminţe de pin prăjite
  • 50 g de stafide
  • o mână de măsline verzi mărunţite
  • 3 linguri de ulei
  • 4 sardine mari, curăţate de solzi şi măruntaie

 

Mod de preparare:

Se amestecă sucul de lămâie, pătrunjelul mărunţit şi usturoiul şi se lasă deoparte. Se taie coada bulbului de fenicul, se culeg firele (similare cu cele de mărar) şi se lasă deoparte.

Se taie bulbul felii subţiri. Se amestecă toate ingredientele pentru salată cu vinegreta.

Pentru sardine se înfierbântă grătarul. Se asezonează cu sare de mare şi se ţin pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte până ce ochii devin albi.

Se presară totul cu frunzele de pătrunjel, ulei de măsline şi se serveşte.

Sardine cu salată de fenicul

Sardine cu salată de fenicul

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.