Sardine cu sos de rosii
PrinteazaSardine cu sos de rosii din: sardine, rosii, suc de rosii, ceapa, vin alb sec, usturoi, ulei, marar, sare, piper.
- un kg sardine
- 5 rosii
- 150 ml suc de rosii
- o ceapa
- 150 ml vin alb sec
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei
- o legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sardinele se curăţă, se spală Si se pun cu sare la frigider până ce este gata sosul. Pentru sos, se toacă ceapa si se pune la călit în ulei la foc mic. Se curăţă roşiile de coajă, se taie cuburi si se pun peste ceapă. Se adaugă sare, piper, sucul de roşii şi vinul alb.
Se acoperă sosul cu un capac si se lasă să fiarbă la foc mic pentru 30 de minute. Sardinele se spală de sare şi se adaugă în sosul de roşii. Se mai lasă la fiert 10 minute, cu usturoiul mărunţit, se stinge focul şi se presară mărar.
Sardine cu sos de rosii
Pofta buna!