Sardine cu stafide, fenicul si fileuri de ansoa
PrinteazaSardine cu stafide, fenicul si fileuri de ansoa din: pesmet, masline negre, patrunjel, frunze de menta, lamaie, fileuri de ansoa, seminte de pin, stafide, fulgi de ardei iute, fenicul, ulei de masline, sardine, frunze de dafin.
- 85 g de pesmet proaspat
- 50 g masline negre, fara samburi, tocate mare
- 1 mana mare de patrunjel, tocat mare
- 1 mana mica frunze de menta, tocate fin
- 1 lamaie, feliata dupa ce razi coaja
- 4 fileuri de ansoa
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 25 g seminte de pin
- 25 g de stafide
- 1 praf fulgi de ardie iute (optional)
- 1 bulb mare de fenicul, feliat fin, frunzele puse deoparte
- 3 linguri ulei de masline
- 8 sardine, deschide si aplatizate, cozile pastrate intacte
- 8 frunze de dafin
Mod de preparare:
Incinge grătarul foarte bine şi, cu ajutorul unei pensule, unge sardinele cu. puţin ulei. Pune-le pe grătar câte 4 minute pe fiecare parte, cât să se pătrundă la interior, apoi lasă-le deoparte.
Incălzeşte într-un wok jumătate din cantitatea de ulei rămasă şi prepară din ouă o omletă subţire. Transfer-o pe o farfurie pentru a se răci. Incălzeşte restul de ulei în acelaşi wok.
Pune în el ceapa verde tocată, usturoiul, pasta de creveţi sau sosul de peşte, turmericul, piureul de roşii şi jumătate din cantitatea de ardei iute.
Găteşte totul până se formează o l pastă, apoi adaugă orezul şi creveţii. Asezonează cu sosul de soia şi lasă mâncarea pe foc 5 minute, ca aromele şi ingredientele să se întrepătrundă.
Rulează omleta şi tai-o în felii subţiri. Rupe peştele în bucăţi mari, fără oase. încorporează fâşiile de omletă şi bucăţile de peşte în orez, apoi presară ceapa verde ruptă, restul de ardei iute, frunzele de coriandru.
Serveşte orezul cu sos de soia în plus, dacă vrei, şi cu o garnitură de castravete feliat subţire.
Sardine cu stafide, fenicul si fileuri de ansoa
Pofta buna!