Sardine la gratar din: sardine, ardei, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g sardine eviscerate cate 1 ardei gras rosu, galben si verde 2 catei de usturoi 5 linguri de ulei de masline sare piper 1 lingura cimbru tocat 2 linguri otet balsamic Mod de preparare: Spalati pestele si uscati-l pe un […]
Sardine umplute
PrinteazaSardine umplute din: sardine, file de ansoa, miez de paine, patrunjel, ulei de masline, lamaie, foi de dafin, pesmet, sare, piper, usturoi si ceapa verde.
- 750 g sardine
- 100 g file de ansoa
- 100 g miez de paine
- 50 g patrunjel
- 50 g ulei de masline
- 1 1/2 lamaie
- foi de dafin
- pesmet
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa verde
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală şi se scot oasele sardinelor.
Separat, se umezeşte pâinea şi se stoarce bine, se toacă mărunt fileurile de anşoa, se dă pe râzătoare coaja de lămâie, se stoarce sucul de la jumătatea de lămâie, se spală şi se toacă pătrunjelul, apoi se adaugă sare şi piper şi se amestecă compoziţia, până se obţine o pastă omogenă.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se prăjeşte ceapa, se adaugă usturoiul şi se amestecă apoi cu compoziţia de mai sus.
Sardinele se umplu cu
această compoziţie şi se rulează strâns de la cap spre coadă, punându-se în tavă cu coada în sus.
Se presară foi de dafin şi felii de lămâie şi se pun la cuptor.
Sardine umplute
Pofta buna!
poate iti place si:
Sardine cu sos de hrean
Sardine cu sos de hrean din: sardine, unt, hrean, faina, smantana, masline, nuca, capere, usturoi, lamaie. Ingrediente: două pachete de sardine afumate 25 g unt hrean 15 g făină 100 ml smântână 150 ml apă oţet amestec de salate sare dafin piper boabe 5 boabe de muştar 25 g nucă capere 50 g măsline feliate […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- file de ansoa
- retete cu file ansoa