Sardine cu usturoi si sos de rosii
PrinteazaSardine cu usturoi si sos de rosii din: sardine, rosii, suc de rosii, ceapa, vin alb, usturoi, ulei, marar, sare, piper.
- un kg sardine
- 5 rosii
- 150 ml suc de rosii
- o ceapa
- 150 ml vin alb sec
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- o legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sardinele se curăţă, se spală şi se pun cu sare la frigider până ce este gata sosul.
Pentru sos, se toacă mărunt ceapa şi se pune la călit în ulei, la foc mic. Se curăţă roşiile de coajă, se taie cuburi şi se pun peste ceapă. Se adaugă sare, piper, sucul de roşii, căţeii de usturoi tăiaţi feliuţe şi vinul alb.
Se acoperă sosul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 30 de minute. Sardinele se spală de sare şi se adaugă în sosul de roşii.
Se mai lasă la fiert încă 10 minute, se stinge focul si se presară mărarul.
Sardine cu usturoi si sos de rosii
Pofta buna!