Şarlotă cu afine
PrinteazaO reteta de sarlota cu afine din: gelatina, piscoturi, suc de afine, afine, zahar pudra, mascarpone si frisca.
- 1 plic de gelatina
- 100 ml apa
- 28 de piscoturi
- 50 ml suc de afine
- 100 g afine decongelate
- 4 linguri zahar pudra
- 300 g mascarpone
- 200 ml frisca
pentru ornat:
- 4 linguri frisca
- 3 linguri afine
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se înmoaie gelatina în apă rece cca 10 minute. Se adaugă sucul şi se lasă să se dizolve la bain-marie. Se tapetează cu folie transparentă 4 forme rotunde (0 7.5 cm) şi se repartizează pişcoturile de jur-împrejurul marginilor. Se amestecă afinele cu zahăr şi se înglobează în mascarpone.
Când gelatina începe să se întărească, se încorporează compoziţia de brânză şi frişca bătută.
Cu această compoziţie se umplu formele şi se dau la frigider; se lasă să se întărească cca 3 ore. Se desprind şarlotele din forme şi se decorează cu amestecul de frişcă şi se presară afine.
Şarlotă cu afine
Pofta buna!