Sarlota alba cu fructe de sezon
PrinteazaSarlota alba cu fructe de sezon din: fructe, gelatina, zahar, migdale, iaurt.
- 1 pahar cu fructe (capsuni, zmeura )
- 2 foi de gelatina
- 80 g zahar pudra
- 1 pumn de migdale (stifturi)
- cateva picaturi de esenta de migdale amare
- 3 iaurturi
Mod de preparare:
Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece. Se pune pe foc, intr-o craticioara, zaharul si o lingura cu apa si cand s-a dizolvat zaharul, se incorporeaza in sirop gelatina stoarsa.
Se amesteca siropul cu iaurtul si cu esenta de migdale, se toarna in patru forme si se lasa 30 de minute la frigider ca sa se inchege.
Se spala fructele si daca este cazul se taie felii.
Se inmoaie formele (doar fundul) cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna sarlotele pe farfurioare, se aseaza pe mijlocul lor fructele, se presara cu felii de migdala si se servesc imediat.
Pofta buna!