Şarlotă cu brânză şi zmeură
PrinteazaO reteta de sarlota cu branza si zmeura din: foaie de pandispan, zahar, apa, rom sau coniac, lapte, oua, gelatina, smantana, zmeura, zahar vanilat si zmeura.
- 1 foaie (blat subţire) de pandişpan
Pentru sirop:
- 100 g zahăr
- 150 ml apă
- 4 linguri cu rom sau coniac
pentru sarlota:
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- 2 plicuri cu gelatină
- 600 g brânză cu smântână
- 200 g zmeură zdrobite
- 2 plicuri cu zahar vanilat
- 1 lingură cu rom sau coniac
pentru jeleu:
- 300 g zmeură congelată
- 2 plicuri cu gelatină
Mod de preparare:
Prepară siropul pentru blat: fierbe apa cu zahărul maximum zece minute, apoi adaugă romul sau coniacul. Lasă deoparte ca să se răcească. Amestecă laptele cu zahărul.
Separat, bate ouăle ca pentru omletă şi toarnă-le peste laptele îndulcit. Pune la bain-marie si lasă la fiert, la foc mic, până începe să se îngroaşe.
Adaugă gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet, vanilia şi romul. Amestecă şi ia de pe foc. Lasă să se răcească.
Intre timp, aşază foaia de pandişpan în tavă şi însiropează.
In compoziţia răcită, pune brânza şi amestecă. Adaugă zmeura pasată şi toarnă totul peste blat. Deasupra, adaugă un strat generos de jeleu din zmeură legată cu gelatină.
Laşi la frigider minimum şase ore.
Şarlotă cu brânză şi zmeură
Pofta buna!