Şarlotă cu brânză şi zmeură

Printeaza

O reteta de sarlota cu branza si zmeura din: foaie de pandispan, zahar, apa, rom sau coniac, lapte, oua, gelatina, smantana, zmeura, zahar vanilat si zmeura.

Ingrediente:Şarlotă cu brânză şi zmeură

  • 1 foaie (blat subţire) de pandişpan

Pentru sirop:

  • 100 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 4 linguri cu rom sau coniac

pentru sarlota:

  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 2 plicuri cu gelatină
  • 600 g brânză cu smântână
  • 200 g zmeură zdrobite
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 1 lingură cu rom sau coniac

pentru jeleu:

  • 300 g zmeură congelată
  • 2 plicuri cu gelatină

 

Mod de preparare:

Prepară siropul pentru blat: fierbe apa cu zahărul maximum zece minute, apoi adaugă romul sau coniacul. Lasă deoparte ca să se răcească. Amestecă laptele cu zahărul.

Separat, bate ouăle ca pentru omletă şi toarnă-le peste laptele îndulcit. Pune la bain-marie si lasă la fiert, la foc mic, până începe să se îngroaşe.

Adaugă gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet, vanilia şi romul. Amestecă şi ia de pe foc. Lasă să se răcească.

Intre timp, aşază foaia de pandişpan în tavă şi însiropează.

In compoziţia răcită, pune brânza şi amestecă. Adaugă zmeura pasată şi toarnă totul peste blat. Deasupra, adaugă un strat generos de jeleu din zmeură legată cu gelatină.

Laşi la frigider minimum şase ore.

Şarlotă cu brânză şi zmeură

Şarlotă cu brânză şi zmeură

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.