Rupi ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de aburi.
Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe acestea din urmă le baţi spumă cu un vârf de cuţit de sare. Mixezi smântână dulce lichidă până se întăreşte.
Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi o amesteci cu ceaşca de cafea, în ciocolata topită pui un gălbenuş, albuşurile spumă, gelatina cu cafeaua şi frişca.
Intr-o formă cu pereţi detaşabili aranjezi pişcoturile pe margini, apoi umpli interiorul cu crema obţinută.
Dai prăjitura la frigider aproximativ 5 ore.
Scoţi şarlota din formă şi presari pe deasupra zahar pudra.
Sarlota de piersici cu biscuiti din: piersici, biscuiti, zahar, gelatina, frisca, visinata, rom. Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi 1 kg piersici 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată 3 linguri rom Mod de preparare: Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. […]
Sarlota cu ciocolata si frisca din: ciocolata, frisca, zahar, lapte, unt, oua. Ingrediente: 250 g ciocolată 200 ml frişca lichidă 300 g zahăr 50 ml lapte 100 g unt 4 oua Pentru servit: 50 ml frişcă bătută scorţişoară mentă proaspătă Mod de preparare: Se pun ciocolata cu laptele la topit la bain-marie şi, după […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Buna rau sarolta cu cafea, bravo!
Tare rau sarolta asta
…..zaharul a ramas ne folosit + 2 galbenusuri…..