Sarlotă cu caise si aroma de vanilie
PrinteazaO reteta de sarlota cu caise si aroma de vanilie din: caise, gelatina, frisca, lapte, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar pudra, lichior de caise, piscoturi si migdale.
- 10 caise
- 8 foi gelatina
- 100 g frisca
- 500 ml lapte
- 1 pastaie de vanilie
- 8 galbenusuri
- 60 g zahar pudra
- 5 cl lichior de caise
- 300 g piscoturi
- migdale decojite pentru ornat
Mod de preparare:
Se pregătesc caisele; se pun deoparte 3 bucăţi frumoase. Restul se opăresc, se decojesc, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Pulpa se taie cuburi. Se înmoaie gelatina. Se bate frişca şi se dă la frigider.
Se dă în clocot laptele cu jumătate de păstaie de. vanilie. Se bat gălbenuşurile cu zahăr pudră cca 5 min. Se toarnă laptele fierbinte şi se înglobează bătând cu telul până ce compoziţia se îngroaşă. Se dizolvă înăuntru gelatina şi se lasă să se răcească, îndepărtând păstaia.
Se înglobează în cremă frişca, cuburile de caise şi eventual lichiorul. Se tapetează o formă de tort (0 23 cm) cu folie transparentă. Circumferinţa se tapetează cu pişcoturi şi se toarnă crema. Deasupra se aşază restul de pişdpturi; şarlota se dă la frigider cca 6 ore.
Apoi se desprinde cu grijă inelul formei. Restul de caise se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se decorează şarlota cu migdale şi caise.
Sarlotă cu caise si aroma de vanilie
Pofta buna!